Ota yhteyttä 0207 495 706

Hevosmuurahainen

Hevosmuurahainen eli Aitohevosmuurahainen (Camponotus herculeanus) on 6-18 mm pitkä, mustanruskea, kiiltävä laji. Se on maamme suurin muurahaislaji. Niiden ravintoa ovat elävät ja kuolleet hyönteiset, kasvit ja niiden mahla sekä kirvojen tuottama makea erite.

Esiintyminen

Aitohevosmuurahainen elää enimmäkseen havumetsissä pohjoisinta Suomea myöten ja tekee pesänsä puihin. Pesä saattaa joutua taloon sinne tuodun puumateriaalin mukana, mutta metsäseudulla muurahaisnaaras voi pesiä myös talojen rakenteisiin. 

Hevosmuurahaisista on ihmiselle haittaa vain kun ne pesiytyvät rakennuksiin. Ne suosivat lämpimiä paikkoja, kuten seiniä lieden tai jääkaapin takana. Yleisimpiä merkkejä hevosmuurahaisista ovat puupölykeot, rapina rakenteissa ja lentävät hevosmuurahaiset. Rakennuksiin tehtyjä pesiä on usein vain yksi, mutta joskus niitä voi olla useampikin.  Sisälle jouduttuaan ne järsivät polkujaan puuhun vahvojen leukojensa avulla.  Pesiessään talojen kantavissa rakenteissa ne voivat aiheuttaa mittavia tuhoja.

Torjunta

Tarkkaile muurahaisten kulkua ja pyri selvittämään niiden pesän sijainti. Pesä voidaan löytää seuraamalla rapinaa ja parittelun aikana tapahtuvaa parveilua. Torjunta tehdään avaamalla pesäontelot ja muurahaiset hävitetään sumutteilla tai ruiskutteilla. 

Käytämme evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Evästeet ja käyttöehdot.