Ota yhteyttä 0207 495 706

Sokerimuurahainen

Sokerimuurahainen eli mauriainen (Lasius niger) on yksi yleisimmistä muurahaislajeistamme ja sitä tavataan koko Suomessa. Aikuinen mauriainen on 4 mm pitkä ja väriltään musta.

Esiintyminen

Laji pesii mielellään maahan ja pihapiiristä pesiä saattaa löytää ruohomättäistä, laattojen, kivien ja laudankappaleiden alta. Mauriainen horrostaa talven yli. Sisätiloihin ne hakeutuvat pesistään keväisin ja kesäisin etsimään ravintoa, mutta voivat liikkua myös talviaikaan. Sisätiloihin ne pääsevät rakenteissa olevien rakojen kautta. Makeat aineet ja kuolleet hyönteiset kelpaavat mauriaisten ravinnoksi. Luonnossa ne imevät mm. kirvojen erittämiä nesteitä.

Torjunta

Sokerimuurahaiset hakeutuvat sisätiloihin ravinnon perässä, joten muurahaisten pääsy ravinnon luo tulisi estää. Siivoa ylimääräiset leivänmurut ja muut pienet ruoanpalaset poist.

Tarkkaile muurahaisten kulkua ja pyri selvittämään niiden pesän sijainti. Torjuntaan voi käyttää erilaisia rautakaupoissa myytäviä torjunta-aineita, valmistajan ohjeistuksia noudattaen. Tehokkaimmat kulkeutuvat muurahaisten mukana pesään asti. Torjuntaa tulee tehdä, kunnes kaikki muurahaiset ovat kadonneet. 

Käytämme evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Evästeet ja käyttöehdot.