Personvern og andre vilkår!

Om dette nettstedet

Takk for at du bruker Anticimex' nettsted. Vi vil gjennom våre brukervilkår informere deg om reglene på vårt nettsted.

 

Nettleser-støtte

Anticimex' mål er å støtte de mest brukte nettleserne. Vi anbefaler at du bruker den nyeste versjonen. Gamle versjoner kan føre til merkbare sidevisningsfeil og i slike tilfeller anbefaler vi at du oppgraderer programvaren.

Opphavsrett

Copyright 2018 - Anticimex.

Alt materiale som finnes på nettstedet (tekst, bilder, grafikk, animasjoner, video, musikk, lyd, etc.) er underlagt opphavsrett som tilhører Anticimex AS, dets datterselskaper eller andre selskaper innenfor Anticimex-konsernet. Materiale kan ikke kopieres for kommersiell bruk eller videreformidles, og det kan heller ikke forandres eller overføres til andre nettsteder uten skriftlig tillatelse fra Anticimex.

Anticimex' merkevare, varemerker eller handelsnavn kan ikke brukes på en slik måte at den i søkemotorer produserer et "feil" resultat, for eksempel såkalte meta-tags eller annen skjult tekst.

Om cookies

 

1. Hva er cookie?

Cookies (informasjonskapsler) er små tekstfiler eller deler av informasjon som lagres på din enhet (f. eks. PC, smarttelefon eller nettbrett) gjennom din nettleser når du besøker Anticimex sin nettside, videre kalt Sidene. Hver cookie inneholder vanligvis et tilfeldig generert unikt nummer, navnet på siden cookien kommer fra og dens brukstid, det vil si hvor lenge cookien er lagret på enheten din. Cookies utgjør ingen trussel mot enheten din, og overføring av for eksempel virus er ikke mulig.

 

2. Hva bruker vi cookies til?

Vi bruker cookies for å forbedre opplevelsen din på sidene våre. Vi bruker også cookies for å samle anonyme, innsamlede statistikker som gjør det mulig å forstå hvordan brukerne bruker sidene våre, noe som til slutt hjelper oss med å forbedre sidestrukturen og innholdet.

 

3. Innsamling av personopplysninger

Informasjonen vi samler inn når du besøker sidene våre, er gjort på en slik måte at det heller ikke kommer til skade for personvernet eller kan knyttes til deg personlig.

 

Eksempler på informasjon vi samler er:

IP-adresse

Type nettleser

Operativsystem

Hvilke sider du besøkte

Hvor lenge du brukte på nettstedet

Hva slags kanal du kom fra

 

4. Hvilke typer cookies bruker vi?

Det finnes to typer cookies, midlertidige cookies (også kalt sessionscookies) og permanente cookies. Våre sider bruker begge varianter.

Midlertidige cookies legges midlertidig på enheten din når du besøker våre sider. Disse cookiesene sendes mellom enheten og serveren for tiden du besøker nettstedet, og blir slettet når du lukker nettleseren din. Midlertidige cookies lagrer den såkalte økt-IDen, noe som betyr at enheten din kan gjenkjennes når du kommer tilbake til nettstedet.

Permanente cookies slettes automatisk etter en periode på opptil 26 måneder. Hvor lang tid det tar for cookien å bli slettet, varierer avhengig av formålet med cookien. Du kan slette cookies når du vil, ved å få tilgang til sikkerhetsinnstillingene i nettleseren din.

 

I tillegg varierer cookies avhengig av om de er første eller tredjeparts cookies. Våre sider bruker begge varianter. Førsteparts cookies er plassert av det nåværende nettstedet (for eksempel Sidene) du besøker mens tredjeparts cookies er informasjonskapsler som er plassert på enheten av et annet domene enn nettstedet du besøker. Våre sider kan inneholde tredjeparts cookies, for eksempel analytics og leverandører av sosiale medier.

 

Første- og tredjeparts cookies kan også deles inn i følgende kategorier:

Grunnleggende cookies er nødvendige for at Sidene skal fungere, og for at du skal kunne navigere og bruke innhold og funksjoner. Uten disse absolutt nødvendige cookiesene, vil ikke Sidene fungere så jevnt for deg som vi vil ha dem til, og vi kan ikke være i stand til å gi Sidene eller noen funksjoner du ber om.

 

Preferenscookies samler inn informasjon om dine valg og preferanser, slik at vi kan huske språk eller andre lokale innstillinger og tilpasse siden i henhold til dette.

Analysecookies samler inn informasjon om bruken av Sidene og gjør det mulig for oss å forbedre hvordan de fungerer. For eksempel forteller Analysecookies oss hvilke sider som er mest besøkte på Sidene, og hjelper oss med å registrere eventuelle problemer du har med Sidene. Dette gjør det mulig for oss å se generelle mønstre for bruk av Sidene i stedet for den enkelte bruker.

Markedsføringscookies brukes til å vise om annonseringen er effektiv eller ikke. Dette vil hjelpe deg med å forstå hvordan markedsføringen kan være mer relevant for brukerne.

Marknadsföringscookies används för att visa huruvida vår annonsering är effektiv eller ej. På denne måten bidrar det til en bedre forståelse av hvordan vår markedsføring kan være mer relevant for brukerne.

 

5. Cookies på tredjeparts nettsteder

I tillegg til å bruke cookies på våre egne sider, bruker vi også cookies på tredjeparts nettsteder. Slike cookies brukes til å målrette vår markedsføring basert på for eksempel brukerens tidligere netthistorie. Dette gjør at vi kan gi mer relevant markedsføring til de brukerne som sannsynligvis vil være interessert.

 

6. Analyse av Sidene

Vi bruker verktøy som Google Analytics og Freespee Call Tracking for å følge utviklingen av Sidene.

 

Gjennom Freespee Call Tracking måler vi antall innkommende anrop fra vår nettside, som blant annet angir lengden på samtalen, den geografiske plasseringen og siden som samtalen kan utledes av.

Vi har også implementert følgende Google Analytics-annonseringsfunksjoner: remarketing med Google Analytics, rapportering av Google Displaynettverksrapportering og demografi- og interesserapporter i Google Analytics.

Du kan velge bort Google Analytics-annonseringsfunksjoner, gjennom for eksempel annonseinnstillinger, annonseinnstillinger for mobilannonser, eller NAI:s verktøy for inaktivering av interessebasert annonsering. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du melde deg av Google Analytics-funksjoner, se https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/

 

Våre sider kan også inkludere sosiale plugins, for eksempel Facebook's Like-knappen. Selv om slike sosiale plugins kan være synlige på våre Sider kommer det aktuelle innholdet direkte fra tjenesteleverandøren. Sosiale medier som bruker sosiale plugins, kan samle informasjon om brukerens besøk i samsvar med deres nåværende personvernpolicy. De aktuelle tjenestene gir ikke informasjonen som er samlet inn for Anticimex, med mindre brukeren har samtykket til det.

 

7. Hvordan håndterer jeg cookies?

Hvis nettleseren din er forhåndskonfigurert for å godta cookies, samtykker du i at våre Sider skal plassere cookies på enheten din. Du kan tilbakekalle samtykket ditt ved å slette cookies som er lagret på enheten din via nettleserens innstillinger. Mer informasjon om et utvalg av nettlesere finner du på linkene under.

 

Om din webbläsare är förinställd att acceptera cookies ger du ditt samtycke att låta våra Sidor placera cookies på din enhet. Du har möjlighet att återkalla ditt samtycke genom att ta bort cookies som är lagrade på din enhet via din webbläsares inställningar. Mer informasjon for en rekke nettlesere finner du på linkene nedenfor.

Cookie- innstillinger i Internet Explorer/ Microsoft Edge

Cookie- innstillinger i Chrome

Cookie- innstillinger i Firefox

Cookie- innstillinger i Safari

 

8. Hva skjer hvis jeg blokkerer cookies?

Hvis du velger å forhindre at cookies lagres på enheten din, kan dette føre til at opplevelsen på Sidene våre helt eller delvis slutter å fungere.

 

9. Oppdatering av Cookiepolicy

Vi kan oppdatere denne cookiepolicy etter behov, da vi regelmessig vurderer og utvikler våre prosesser og kundetilbud. Vi anbefaler at du besøker denne siden regelmessig for å få den nyeste informasjonen om cookies vi bruker på Sidene våre.

 

10. Kontakt

For ytterligere spørsmål angående vår cookies, vennligst kontakt med frny@anticimex.no eller skrive til firmapost@anticimex.no.

 

 

Sist oppdatert: 2018-6-26

 

 

Om personopplysninger

 

1. Hvorfor Anticimex behandler personopplysningene dine

Anticimex behandler personopplysningene dine for å kunne administrere og oppfylle avtaler vi inngår med deg, for å oppfylle de ønskene du har som kunde, og for å overholde reglene virksomheten vår må følge.

Opplysningene kan også bli behandlet i markedsføringsøyemed via e-post, til markeds- og kundeanalyser og for statistiske formål, slik at vi skal kunne forbedre produktene og tjenestene våre samt kundeopplevelsen din. Hver behandling av personopplysninger har et formål og et rettslig grunnlag.

 

2.   Hvilke kategorier av personopplysninger som Anticimex behandler, og hvordan vi samler dem inn

Vi i Anticimex behandler bare opplysninger som trengs for å oppfylle vår forpliktelse overfor deg. Dersom vi skulle motta personopplysninger som vi ikke trenger, vil de bli slettet eller anonymisert, slik at de ikke kan spores tilbake til deg. Vi mottar ikke personopplysninger fra andre parter.

 

Personopplysninger du gir til oss, kan omfatte, men er ikke begrenset til:

  • Kontaktopplysninger, f.eks. navn, e-postadresse mobiltelefonnummer og fakturaadresse
  • Personnummer eller liknende
  • Betalingsopplysninger i form av fakturaopplysninger
  • Eiendommer, f.eks. husnummer eller leilighetsnummer
  • Kundetilfredshet, dvs. dine synspunkter på tjenesten

 

Personopplysninger vi får del i når du benytter deg av tjenestene våre

  •          Tilfeller av skadedyrangrep
  •          GPS-koordinater, f.eks. via Anticimex Business-appen eller Anticimex Smart-tjenester
  •          Telefonnummer
  •          IP-adresser, ved bruk av informasjonskapsler i visse land

 

3.   Lagringstid for personopplysninger

Personopplysningene dine vil bli slettet når formålet de ble samlet inn for, ikke lenger er relevant. Det betyr at opplysningene dine bare lagres så lenge de trengs til det oppgitte formålet; deretter blir de slettet i henhold til gjeldende rutiner. Vi vil ikke slette personopplysningene dine når det foreligger juridiske krav om at vi må beholde dem.

 

Opplysninger om kundetilfredshet som samles inn via e-post, lagres i maksimalt fem år for at vi skal kunne forbedre og følge opp tjenestene i tråd med de tilbakemeldingene vi får. Lagringstiden er basert på avtalenes gjennomsnittlige varighet, som er lenger enn fem år.

 

I tillegg til å forholde oss til personvernlovgivningen, må vi også forholde oss til Regnskapsloven og bokføringsloven (§13. Oppbevaring).

 

4.   Overføring av personopplysninger ut av selskapet 

Anticimex vil ikke selge, formidle eller tilby personopplysninger til tredjeparter annet enn slik det er spesifisert i denne Personvernpolicyen. Innenfor rammene av tjenesten kan det være at personopplysninger videreformidles til en av Anticimex' leverandører, kontraktører eller partnere dersom det er nødvendig for å kunne utøve og levere tjenesten. Anticimex kan også komme til å formidle personopplysningene dine til andre parter, for eksempel leverandører av forretningsaktiviteter, for eksempel teknisk support for drift og vedlikehold av IT-systemer.

Partene som Anticimex overfører personopplysninger til, kan i noen sjeldne tilfeller befinne seg utenfor Det europeiske økonomiske samarbeidsområde (EØS), noe som betyr at det kan bli overført personopplysninger til land som ligger utenfor EØS. Dersom Anticimex overfører personopplysninger til leverandører som befinner seg utenfor EØS, f.eks. ved bruk av Microsofts tjenester, vil vi treffe tiltak for å sikre at personopplysningene fortsatt blir beskyttet. Dessuten vil vi treffe tiltak for at slike overføringer skal skje i samsvar med loven.

 

Vi inngår både behandlingsavtaler og avtaler om taushetsplikt med alle leverandører som behandler personopplysninger på vegne av oss, for å sikre at det skjer på en egnet måte.

 

Videre kan vi komme til å formidle personopplysninger dersom loven eller en rettsordre krever det, eller dersom slik formidling er nødvendig for å bidra til en rettslig gransking. Dersom Anticimex skulle bli gjenstand for fusjon eller salg, kan vi komme til å overføre personopplysninger til relevante tredjeparter, så fremt disse påtar seg å behandle personopplysningene i samsvar med denne Personvernpolicyen.

Dersom du kontakter oss via sosiale medier, for eksempel LinkedIn eller Facebook, så vil denne dialogen også oppbevares i disse kommunikasjonsmediene.

 

5.   Personopplysningenes sikkerhet

Anticimex vil alltid ta i bruk egnede tekniske og organisatoriske tiltak for å verne personopplysninger mot tap, misbruk, uautorisert tilgang, formidling, endring og/eller destruksjon.

 

6.   Dine rettigheter

Du har rett til å få vite hvilke av dine personopplysninger vi behandler. Anticimex vil gi deg anledning til å holde personopplysningene dine nøyaktige og oppdatert.

Du kan når som helst kontakte oss hvis du vil:

 

  • at Anticimex skal korrigere, slette eller begrense behandlingen av personopplysningene dine
  • innhente bekreftelse på hvorvidt personopplysningene dine blir behandlet av Anticimex
  • be om en kopi av personopplysningene dine
  • utøve din rett til dataportabilitet.
  • trekke tilbake ditt samtykke til behandlingen, der dette er det rettslige grunnlaget for behandlingen

 

For å sikre deg et godt personvern vil vi treffe nødvendige tiltak for å bekrefte identiteten din før vi gir tilgang til eller foretar korrigeringer av personlig identifiserbare opplysninger.

 

7.   Linker til andre nettsteder

Denne Personvernpolicyen gjelder bare dette nettstedet, ikke nettsteder som tilhører tredjeparter. Vi kan komme til å oppgi linker til andre nettsteder som vi tror kan være av interesse for brukerne våre. Vi prøver å forsikre oss om at slike nettsteder holder høyeste standard. Fordi internett er så mangfoldig som det er, kan vi imidlertid ikke garantere personvernstandarden til nettstedene vi oppgir linker til, eller påta oss ansvar for innhold på andre nettsteder enn dette. Denne Personvernpolicyen skal ikke gjelde andre nettsteder enn Anticimex, selv om vi oppgir linker til dem.

 

8.   Endringer av denne Personvernpolicyen

Anticimex forbeholder seg retten til å revidere denne Personvernpolicyen fra tid til annen. Dato for den nyeste endringen er angitt i slutten av Personvernpolicyen. Vi vil publisere alle endringer på denne siden og, dersom endringene er betydelige, gi en mer utfyllende beskjed.

 

9.   Kontakt oss

Hvis du vil vite mer om Anticimex' Personvernpolicy eller relevante praksis, eller hvis du vil benytte deg av rettighetene du har knyttet til personvern, kan du kontakte vår personvernansvarlige, frny@anticimex.no eller skrive til firmapost@anticimex.no.

 

Sist oppdatert: 2018-5-25

Anticimex bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse på nettstedet. Ved å følge lenkene på dette nettstedet, samtykker du til måten vi bruker cookies.

Du kan lese mer om vår cookiepolicy her,